Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis w moim starym zeszycie z przepisami. Zazwyczaj robiłam to ciacho w keksówce, tym razem zdecydowałam się na okrągłą tortownicę. Mój mąż i starsza córka stwiedzili, że to marmurek. Dla mnie będzie to zawsze zebra. Było pyszne :)
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 688
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 187
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 528
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 688
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 187
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 528
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem na puch (ok. 10 minut), kolejno dodawać mąkę z proszkiem, olej, wodę i olejek. Ciasto ma być płynne.
Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Wylewać na przemian część jasną i ciemną do formy, tak aby powstała zebra. Wstawić do piekarnika i piec ok. 60 minut, do suchego patyczka. Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego :)