Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite ciacho :-] Przepis jest chyba z Tiny. Zawsze się ,,,udawał'''' :-) Polecam :-)
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 52
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 71
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 52
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 71
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, powoli dosypując połowę cukru. Żółtka wymieszaj z 6 łyżkami zimnej wody. Dodaj resztę cukru. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Kakao wymieszaj z łyżką zimnej wody. Dodaj do jednej porcji ciasta. Starannie wymieszaj, aby nie było grudek. Spód i brzegi podłużnej formy posmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Do utartyvh żółtek dodawaj na przemian po małej porcji oleju i mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Masę ostrożnie połąćz z pianą z białek. Ciasto podziel na dwie równe porcje. Do formy wlewaj na przemian po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta. Piecz 45 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzone ciasto skrop sokiem. Oprósz cukrem pudrem.