Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki obrać ,pokroić na duże kawałki ,zalać zimną wodą ,przyprawić solą i kminkiem (dałem 1 łyżeczkę). Ugotować pod przykryciem tak ,aby pozostały trochę twarde. Białą część pora pokroić w talarki ,podsmażyć na maśle ,oprószyć mąką ,przyprawić papryką ,dodać przecier pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać wywarem z ziemniaków i ugotować na jednolity ,dość gęsty sos. Przyprawić lekko pieprzem i solą. Dodać ziemniaki ,wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Filety z kurczaka umyć ,osuszyć ,oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na margarynie z obu stron. Podawać na ciepło z ulubionymi surówkami.