Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele rodzajów makaronów. Fantastyczne w nich jest to, że można je bardzo szybko przygotować. Pasuje do nich praktycznie wszystko. Są doskonałe z sosami pomidorowymi, grzybowymi, śmietanowymi, ale także z oliwą, pesto. Przygotowując z nich danie możemy uruchomić naszą wyobraźnię i zastosować różne wariacje składników.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie. Natkę pietruszki, listki bazylii i papryczkę chili (bez ziarenek) drobno kroimy, dodajemy do nich 100 g startego parmezanu, łyżkę ziaren słonecznika, 8 łyżek oliwy z oliwek i blendujemy do konsystencji puree. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekane ząbki czosnku i owoce morze - podsmażamy. Makaron mieszamy z puree ziołowym, dodajemy do niego podsmażone owoce morza. Całość mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy tartym parmezanem i posiekaną rukolą.