Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marchew z kolendrą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (18 głosów)

Marchew z kolendrą - składniki:
Marchew z kolendrą - sposób przygotowania: Na rozgrzanej oliwie podsmażyć marchewki (spore przeciąć wzdłuż). Dodać imbir, chilli, sól i cukier, chwilę posmażyć, wlać sok. Dusić, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje i zamieni się w gęsty syrop. Jeżeli marchewki są zatwarde, dolać soku. W ostatniej chwili dodać liście kolendry, przyprawić do smaku, zamieszać i podawać jako dodatek do mięs lub ryb.

Informacje o Marchew z kolendrą

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Dodatek imbiru oraz chili nadaje tej przystawce charakteru. Zobacz przepis na: Marchew z kolendrą W tym przepisie najlepiej użyć ostrej musztardy, np. dijońskiej lub musztardy z całymi ziarenkami gorczycy. Gotową potrawę podawaj z pieczonymi ziemniakami. Zobacz przepis na Kurczak w sosie

  • Doceń marchewkę - siedem nieznanych przepisów

    Doceń marchewkę - siedem nieznanych przepisów

    dość egzotyczne połączenie z marchewką. Doskonale znane warzywo, zostanie całkowicie odmienione! Marchew z kolendrą pęczek młodej marchewki szklanka soku pomarańczowego 50-80 ml oliwy 1/2 łyżeczki tartego korzenia imbiru cukier sól kruszone chilli 2 łyżki liści kolendry Marchew z kolendrą

  • Sałatka z kurczakiem - niezawodna klasyka!

    Sałatka z kurczakiem - niezawodna klasyka!

    soczyste. 8 pałek z kurczaka 4 cytryny 100 g oliwek 500 ml bulionu drobiowego 20 g curry 200 g kuskus 10 g cynamonu 10 g kminu rzymskiego 150 ml śmietany 100 g bulwy selera 100 g marchwi pęczek kolendry 40 ml oleju sól pieprz Wyszoruj cytryny, pokrój na ćwiartki i po zasypaniu solą wstaw do

  • Egzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?

    Egzotyczne przyprawy i dodatki do dań. Jak ich używać?

    kuminu. Fot. BBS Kurczak w sosie oliwkowo-cytrynowym z sałatką z kuskus z cynamonem i kminem rzymskim 8 pałek z kurczaka 4 cytryny 100 g oliwek 500 ml bulionu drobiowego 20 g curry 200 g kuskus 10 g cynamonu 10 g kminu rzymskiego 150 ml śmietany 100 g bulwy selera 100 g marchwi pęczek