Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa jabłkowa z rodzynkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Zupa jabłkowa z rodzynkami - składniki:
Zupa jabłkowa z rodzynkami - sposób przygotowania: Jabłka myję, obieram ze skórki i kroję najpierw w ćwiartki, usuwając gniazda nasienne, a potem w plasterki. Gotuję 4 szklanki wody i wrzucam do niej pokrojone jabłka, rodzynki, cynamon i cukier. Gotuję na wolnym ogniu, aż jabłka zmiękną. Wtedy na chwilę zdejmuję garnek z ognia, aby wyrzucić cynamon i zagęścić zupę mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Ponownie zagotowuję, ciągle mieszając. Już po zdjęciu z ognia dodaję sok z cytryny. Podaję na ciepło, ale można tę zupę równie dobrze przed podaniem schłodzić.

Informacje o Zupa jabłkowa z rodzynkami

  • Słodkie chłodniki owocowe!

    Słodkie chłodniki owocowe!

    spróbować, tym bardziej, że koszty tego deseru są naprawdę niewielkie, a sam przepis przyda się na cały rok. Zupa jabłkowa z rodzynkami 4-5 jabłek typu Golden 2-3 łyżki stołowe cukru 1 kawałek cynamonu 3 łyżki rodzynek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Jabłka myję, obieram ze skórki i