Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Befsztyki wiejskie

Autor
A A A
  • Befsztyki wiejskie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Befsztyki wiejskie - składniki:
Befsztyki wiejskie - sposób przygotowania: Mięso umyj, osusz, zmiel w maszynce do mięsa, wyrób na jednolitą masę z 2 łyżkami oleju i 2 łyżkami zimnej wody oraz szczyptą pieprzu. Zwilżonymi dłońmi uformuj dość spore owalne kotlety. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim pokrojone w piórka cebule, dopraw solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzej mocno pozostały olej i smaż oprószone mąką befsztyki, po 3 minuty z każdej strony. Gdy będą gotowe posyp solą i pieprzem z obydwu stron, przykryj smażoną na maśle cebulą i trzymaj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 3 minuty.

Informacje o Befsztyki wiejskie

  • Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    ? [łatwy przepis] Mielone kotlety z wołowiny, obłożone podsmażoną cebulką, zwie się zwykle rumsztykami. Wyśmienicie smakują z sałatą polaną sosem winegret oraz świeżym pieczywem. Z mielonej wołowiny przyrządzisz również pyszne miniszaszłyki z ziołami . Befsztyki wiejskie 500 g wołowiny bez kości 4