Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Oscypek podpalany śliwowicą

Autor
A A A
  • Oscypek podpalany śliwowicą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Oscypek podpalany śliwowicą - składniki:
  • 2 dojrzałe oscypki
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki śliwowicy łąckiej
Oscypek podpalany śliwowicą - sposób przygotowania: Oscypki pokrój na 16 w miarę równych słupków i odstaw na pergaminie do podsuszenia. Masło powoli podgrzewaj do sklarowania i zlej na czystą patelnię. Na rozgrzanym maśle podsmaż szybko ser (dobry oscypek nie powinien się łatwo rozpuścić), podlej śliwowicą i podpal. Podawaj płonące

Informacje o Oscypek podpalany śliwowicą

  • Kulinarne podróże. Sery z polskich gór

    Kulinarne podróże. Sery z polskich gór

    . Oscypek podpalany śliwowicą 2 dojrzałe oscypki 3 łyżki masła 1/2 szklanki śliwowicy łąckiej Oscypek podpalany śliwowicą - sposób przygotowania: Oscypki pokrój na 16 w miarę równych słupków i odstaw na pergaminie do podsuszenia. Masło powoli podgrzewaj do sklarowania i zlej na czystą patelnię. Na

  • Wakacyjne smaki

    Wakacyjne smaki

    jeszcze nie serwowaliście płonącej potrawy, polecamy nasz poradnik w wersji wideo na temat flambirowania, który znajdziecie poniżej przepisu. Oscypek podpalany śliwowicą 2 dojrzałe oscypki 3 łyżki masła 1/2 szklanki śliwowicy łąckiej Oscypki pokrój na 16 w miarę równych słupków i odstaw na pergaminie

  • Smaki prosto z gór

    Smaki prosto z gór

    karmelizuj na patelni razem ze smażonymi rybami, do uzyskanie żółto brązowego koloru. Autor: Mirek Drewniak Zobacz też przepis na pstrąga faszerowanego w boczku Znakomita przekąska na wieczór z przyjaciółmi. Oscypka podawaj z dobrym chlebem na zakwasie. Oscypek podpalany śliwowicą Składniki: 2