Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bundz a la caprese

Autor
A A A
  • Bundz a la caprese

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Bundz a la caprese - składniki:
  • 1 gomułka bundzu (najlepiej majowego)
  • 4 duże dorodne pomidory
  • pęczek świeżej bazylii
  • 1/2 szklanki delikatnej oliwy
  • sól kamienna
  • grubo tłuczony pieprz
Bundz a la caprese - sposób przygotowania: Ser pokrój w cienkie (do 1/2 cm) plastry. Pomidory sparzy, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Przekładaj w piramidkę plasterki sera i pomidorów. Oliwę zmiksuj z bazylią ,dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej powstałe piramidki.

Informacje o Bundz a la caprese

  • Kulinarne podróże. Sery z polskich gór

    Kulinarne podróże. Sery z polskich gór

    sałatkę a la caprese po polsku. Bundz a la caprese 1 gomułka bundzu 4 duże dorodne pomidory pęczek świeżej bazylii 1/2 szklanki delikatnej oliwy sól kamienna grubo tłuczony pieprz Ser pokrój w cienkie (do 1/2 cm) plastry. Pomidory sparzy, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Przekładaj w piramidkę

  • Kilka składników i danie gotowe!

    Kilka składników i danie gotowe!

    Prosta i szybka sałatka w wersji spolszczonej. Zamiast mozzarelli dodajemy bundz - pyszny ser owczy z Podhala. Bundz a la caprese 1 gomułka bundzu 4 duże dorodne pomidory pęczek świeżej bazylii 1/2 szklanki delikatnej oliwy sól kamienna grubo tłuczony pieprz Ser pokrój w cienkie (do 1/2 cm