Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbki drobiowe z jabłkami

Autor
A A A
  • Wątróbki drobiowe z jabłkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Wątróbki drobiowe z jabłkami - składniki:
Wątróbki drobiowe z jabłkami - sposób przygotowania: Wątróbki oczyść z błonek i tłuszczu, bardzo dokładnie umyj i osusz. Jabłka obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, podziel na ósemki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj masło, usmaż wątróbki. Gdy tylko się zetną, dodaj jabłka, posyp majerankiem i duś, aż jabłka będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem, przełóż na ogrzany półmisek.

Informacje o Wątróbki drobiowe z jabłkami

  • Menu dnia na ostatni dzień roku

    Menu dnia na ostatni dzień roku

    -kwaskowe jabłka dobrze uzupełniają smak wątróbki. Dla ciekawszego efektu, proponujemy, by gotowe danie podać z prostym sosem malinowym. Zobacz przepis na: Wątróbkę drobiową z jabłkami Lekki, zimowy deser. Do jego przygotowania możesz wykorzystać suszone owoce, które zostały Ci po szykowaniu świątecznych

  • Tanio, zdrowo i po polsku - nowe przepisy na dania z jabłkami

    Tanio, zdrowo i po polsku - nowe przepisy na dania z jabłkami

    ? źródło: Okazje.info Wątróbka świetnie komponuje się ze słodyczą jabłek. Podana z kaszą gryczaną stanie się pełnym, sycącym posiłkiem. Na wątróbkę: 30 g wątróbki drobiowej 4 jabłka (około 750 g) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 60 g pokrojonej czerwonej cebuli 1/2 szklanki mleka 4