Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa borowikowa

Autor
A A A
  • Zupa borowikowa

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Zupa borowikowa - składniki:
Zupa borowikowa - sposób przygotowania: Dzień wcześniej grzyby rozmroź. Rozmrożone pokrój w plastry, zalej zimną wodą, dodaj przekrojoną na pół cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj i odstaw. Wyjmij przyprawy i cebulę. Doprowadź zupę do wrzenia i zagęść rozmieszaną w śmietanie mąką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Informacje o Zupa borowikowa

  • Pomysły na pyszności z grzybami - tylko z marką WINIARY

    Pomysły na pyszności z grzybami - tylko z marką WINIARY

    . Gotujemyjeszcze na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając. Podajemy z pysznym sosem grzybowym i ziemniakami lub kromką razowego pieczywa. Mmm…, ale smak! Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY – wyróżnia się niepowtarzalnym grzybowym smakiem, który przywołuje wspomnienia domowych obiadów z

  • Blog tygodnia: Weekend w kuchni

    Blog tygodnia: Weekend w kuchni

    . Rodzice nie mieli ochoty na eksperymenty, ale bardzo się poprawili. Teraz pieką lasagne, nieobca jest im świeża bazylia, kolendra czy tarta z jabłkami. W sklepach pojawiły się pierwsze zupy w proszku i gotowe dania. Pamiętam jak w drugiej klasie podstawówki ugotowałem pierwszą zupę borowikową z torebki