Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Omlet francuski z konfiturą truskawkową
Omlet francuski z konfiturą truskawkową - składniki:
Omlet francuski z konfiturą truskawkową - sposób przygotowania:
Oczyszczone i osuszone truskawki lekko ugnieć z połową cukru, przełóż do rondelka i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj resztę cukru i ponownie zagotuj. Całość gotuj przez ok. 2 minuty, a następnie dodaj świeżo posiekaną bazylię.
Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem, cukrem waniliowym i odrobiną soli. Na patelni rozpuść masło, a gdy zacznie skwierczeć wlej masę jajeczną, rozlewając ją równomiernie na całej patelni. Gdy powierzchnia omleta się zetnie, a spód będzie ładnie przyrumieniony, obróć omlet na drugą stronę. Po minucie omlet zsuń na talerz, na połowie rozłóż aromatyczną konfiturę truskawkowo-bazyliową, przykryj drugą połową i posypać pokrojonym w kostkę białym serem.
Hiszpański omlet - ¡O(m)lé!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki