Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ostrygi na szpinaku zapiekanym pod serem Roquefort

Autor
A A A
  • Ostrygi na szpinaku zapiekanym pod serem Roquefort

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ostrygi na szpinaku zapiekanym pod serem Roquefort - składniki:
Ostrygi na szpinaku zapiekanym pod serem Roquefort - sposób przygotowania: Ostrygi otwórz i wyjmij z muszli. Dolne połówki muszli oraz wodę z muszli zachowaj. Na niewielkiej ilości oliwy zeszklij szalotkę, dodaj do tego szpinak i lekko przesmaż podlewając wodą z ostryg. Dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową i kilka kropli tabasco. Szpinak nałóż do połówek muszli i posyp je 3/4 ilości pokruszonego sera. Zapiecz muszle ze szpinakiem pod opiekaczem. Na gorący szpinak nałóż mięso ostryg i po kilka okruszków sera. Podaj najlepiej z dobrym winem musującym