Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka mieszana z camembertem i gruszką
Sałatka mieszana z camembertem i gruszką - składniki:
Sałatka mieszana z camembertem i gruszką - sposób przygotowania:
Obierz gruszkę, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Połówki gruszki włóż do garnuszka, zalej winem, dodaj miód i goździki, gotuj na małym ogniu do miękkości (sprawdzaj co jakiś czas, ponieważ gruszka nie powinna być twarda, nie może się też rozgotować). Gdy będzie gotowa wyjmij i zostaw do ostygnięcia. Dokładnie umyj liście sałat, osusz i postrzęp palcami. Przygotuj sos: żurawiny wymieszaj z octem balsamicznym, ubijaj trzepaczką dolewając powoli oliwę. Na dwóch talerzach rozłóż sałatę, polej ją połową sosu żurawinowego. Na sałacie połóż po jednym serku camembert (ser możesz podgrzać w piekarniku, ale nie za długo, aby zbytnio się nie rozpuścił). Na serkach ułóż połówki gruszek, polej je pozostałym sosem. Przed podaniem możesz udekorować malinami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki