Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Foie gras marynowane w porto z sosem rodzynkowym i ostrą konfiturą cebulową

Autor
A A A
  • Foie gras marynowane w porto z sosem rodzynkowym i ostrą konfiturą cebulową

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Foie gras marynowane w porto z sosem rodzynkowym i ostrą konfiturą cebulową - składniki:
Foie gras marynowane w porto z sosem rodzynkowym i ostrą konfiturą cebulową - sposób przygotowania: Foie gras zamarynuj w porto na 12 godzin. Przygotuj konfiturę z cebuli: do rondla wlej białe wino i dodaj miód, pokrojoną cebulę, imbir, pokrojoną papryczkę chili oraz pokrojone w kosteczkę obrane jabłko. Poczekaj, aż wszystkie składniki zmiękną, a konfitura nabierze gęstej konsystencji. Przygotuj sos rodzynkowy: w roztopionym, podgrzanym maśle skarmelizuj cukier, wlej sok z pomarańczy i dodaj namoczone rodzynki. Zaciągnij kawałkiem zimnego masła. Foie gras ponacinaj w krateczkę i usmaż na suchej patelni. Podawaj z bagietką, udekorowane uprażonymi orzeszkami piniowymi.