Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łza z musu czekoladowego z sosem winno-waniliowym i tiulem piernikowym
Łza z musu czekoladowego z sosem winno-waniliowym i tiulem piernikowym - składniki:
Łza z musu czekoladowego z sosem winno-waniliowym i tiulem piernikowym - sposób przygotowania:
Roztop czekoladę i zanurz w niej plastikową folię o długości 30 cm, a następnie nadaj folii kształt łzy w pozycji pionowej i odstaw, aż zastygnie.
Przygotuj mus: żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj 1/3 czekolady i wymieszaj. Ubij 4 białka i połącz z masą, schłodź
Przygotuj sos: w rondelku na małym ogniu wymieszaj wino, miąższ wanilii, kawę i cukier. Gdy aromaty się połączą, wymieszaj wszystko z żółtkami czekając, aż zagęszczą sos.
Przygotuj tiul piernikowy: wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą masę. Nadaj ciastu owalny kształt i piecz 4 minuty w temperaturze 180 stopni C.
Łezki z czekolady nadziewaj musem. Podawaj z sosem, ozdobione opartym o deser tiulem piernikowymi owocami i listkami mięty.
Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki