Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki kawowe

Autor
A A A
  • Babeczki kawowe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Babeczki kawowe - składniki:
Babeczki kawowe - sposób przygotowania: Natłuść 12 foremek do babeczek. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło z cukrem utrzyj na kremową masę, następnie, nie przerywając ucierania, dodaj kolejno: jajka, 3 łyżki esencji kawowej, szczyptę soli, mąkę z proszkiem do pieczenia i maślankę. Tak przygotowaną masę rozdziel do foremek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 150 st. C i piecz 20 min. W tym czasie ubij białka na sztywną pianę i powoli, cały czas ubijając, dosypuj cukier puder a następnie kawę. Po 20 min pieczenia babeczek wyjmij je z pieca, nałóż na nie ubite białka i ponownie wstaw do piekarnika na kolejne 10 min. Gotowe bezy powinny pozostać płynne w środku. Babeczki możesz udekorować ziarenkami kawy.