Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szaszłyki z ryby
Szaszłyki z ryby - składniki:
Szaszłyki z ryby - sposób przygotowania:
W sporej misce roztrzepać oliwę z sokiem z jednej cytryny, dodać trochę soli i pieprzu oraz kminek. Sprawioną i porządnie oskrobaną rybę odfiletować i pokroić w zgrabne kwadraciki. Wrzucić je na pół godziny do marynaty, od czasu do czasu zamieszać. Nadziewać na drewniane szpadki kawałki ryby i pokrojonych w ósemki pomidorów, przetykając je plasterkami cebuli i cytryny oraz liśćmi laurowymi. Przez ok. 20 min opiekać szaszłyki na grillu lub na grillowej patelni, polewając sosem z marynaty. Podawać natychmiast, na półmisku pokrytym zieloną pietruszką i plastrami cytryny (dobre też na zimno!).
- ok. 1
- 2 kg morskiej ryby o zwartej "budowie"
- 4 dojrzałe pomidory
- 2 cebule
- 3 cytryny
- łyżka kminku
- garść liści laurowych
- zielona pietruszka
- 12 łyżek oliwy z oliwek
Informacje o Szaszłyki z ryby
-
Krótka historia lubelskiej kuchni
sąsiadują pierogi, bliny, orientalne wędliny, szaszłyki, żydowskie ryby i polskie sery zagrodowe oraz fantazyjne sałatki, zawijasy z pietruszki i marchewki, kryjące w sobie ser, orientalne chutneye i kresowe powidła, pikle z warzyw i owoców, słynne grzyby. W Zajeździe Marta w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki