Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z ryby

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szaszłyki z ryby - składniki:
Szaszłyki z ryby - sposób przygotowania: W sporej misce roztrzepać oliwę z sokiem z jednej cytryny, dodać trochę soli i pieprzu oraz kminek. Sprawioną i porządnie oskrobaną rybę odfiletować i pokroić w zgrabne kwadraciki. Wrzucić je na pół godziny do marynaty, od czasu do czasu zamieszać. Nadziewać na drewniane szpadki kawałki ryby i pokrojonych w ósemki pomidorów, przetykając je plasterkami cebuli i cytryny oraz liśćmi laurowymi. Przez ok. 20 min opiekać szaszłyki na grillu lub na grillowej patelni, polewając sosem z marynaty. Podawać natychmiast, na półmisku pokrytym zieloną pietruszką i plastrami cytryny (dobre też na zimno!).

Informacje o Szaszłyki z ryby

  • Krótka historia lubelskiej kuchni

    Krótka historia lubelskiej kuchni

    sąsiadują pierogi, bliny, orientalne wędliny, szaszłyki, żydowskie ryby i polskie sery zagrodowe oraz fantazyjne sałatki, zawijasy z pietruszki i marchewki, kryjące w sobie ser, orientalne chutneye i kresowe powidła, pikle z warzyw i owoców, słynne grzyby. W Zajeździe Marta w