Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wigilijne pierogi z sandaczem i borowikami

Autor
A A A
  • Wigilijne pierogi z sandaczem i borowikami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wigilijne pierogi z sandaczem i borowikami - składniki:
Wigilijne pierogi z sandaczem i borowikami - sposób przygotowania: Z mąki i wody zagnieć ciasto i odstaw pod przykryciem, aby nie wyschło. Borowiki posiekaj w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle razem z cebulą. Sandacza zmiel w maszynce o grubych oczkach, dodaj do borowików i jeszcze chwilkę podsmażaj. Przypraw do smaku pieprzem i solą. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki (zostaw trochę do posypania pierogów). Przygotowany farsz nałóż na krążki wykrojone z rozwałkowanego ciasta pierogowego i sklej boki. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonej wodzie do wypłynięcia. Odcedź i podawaj posypane pozostałą natką pietruszki.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]