Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mak z łazankami

Autor
A A A
  • Mak z łazankami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Mak z łazankami - składniki:
  • 1 puszka gotowej masy makowej
  • 1/2 op. makaronu (łazanki
  • kokardki
  • romby)
  • 1 łyżka miodu
  • dowolne bakalie
  • sól
Mak z łazankami - sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente w osolonym wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie osącz. Masę makową przełóż do miski, dodaj łyżkę miodu, ewentualnie bakalie: skórkę pomarańczową, orzechy, rodzynki, migdały, figi. Wymieszaj. Dodawaj porcjami makaron, tak by uzyskać odpowiadającą ci proporcję między masą makową i makaronem.