Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Aromatyczne roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami

Autor
A A A
  • Aromatyczne roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Aromatyczne roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami - składniki:
Aromatyczne roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami - sposób przygotowania: Warzywa skrop oliwą i sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, upiecz na grillu. Wszystkie składniki musu połącz i dopraw do smaku. Upieczone na grillu plastry cukinii i bakłażana układaj na przemian na folii spożywczej. Następnie nałóż mus serowy. Dokładnie zawiń, formując rulony. Tak przygotowane roladki wstaw na dwie godziny do lodówki. Po schłodzeniu roladki pokrój w poprzek i ułóż na talerzach. Udekoruj pomidorami, rukolą i gałązkami tymianku. Przed podaniem skrop sosem winegret i kremem balsamino.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka