Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio ze śledzia norweskiego z sałatką pomidorowo-bazyliową

Autor
A A A
  • Carpaccio ze śledzia norweskiego z sałatką pomidorowo-bazyliową

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Carpaccio ze śledzia norweskiego z sałatką pomidorowo-bazyliową - składniki:
Carpaccio ze śledzia norweskiego z sałatką pomidorowo-bazyliową - sposób przygotowania: Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Filety ze śledzia zalej marynatą i odstaw na 12 godzin. Następnie pokrój w bardzo cienkie plasterki i dekoracyjnie ułóż na talerzu. Pomidory i listki bazylii pokrój, orzeszki i czosnek drobno posiekaj. Oliwę połącz z orzeszkami, czosnkiem oraz sokiem z cytryny i wymieszaj z pomidorami. Sałatkę dekoracyjnie ułóż na talerzu, w środku ułóż carpaccio. Całość udekoruj kolorowym pieprzem.