Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych

Autor
A A A
  • Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych - składniki:
Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych - sposób przygotowania: Grzyby suszone ugotuj, odcedź i pokrój w kosteczkę. Wywar z grzybów zachowaj. Cebulę i pora pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w kosteczkę warzywa z włoszczyzny. Całość po podsmażeniu zalej bulionem. Gotuj, aż warzywa korzeniowe będą miękkie, dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i wywarem z grzybów. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.