Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem

Autor
A A A
  • Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem - składniki:
Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem - sposób przygotowania: Zielony groszek blanszuj w gorącej wodzie przez ok. 2 minuty, odcedź, a następnie zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sitko otrzymując pastę z groszku. Na maśle przez 2 minuty smaż cebulę, imbir i czosnek. Dolej wywar, dodaj pastę groszkową i gotuj wszystko przez ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem, zapraw śmietanką po czym ponownie przetrzyj przez sitko. Ubij mleko aż powstanie piana.Zupę podawaj w małych filiżankach posypaną startą czekoladą, a na wierzch wyłóż piankę z mleka.