Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem
Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem - składniki:
Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem - sposób przygotowania:
Zielony groszek blanszuj w gorącej wodzie przez ok. 2 minuty, odcedź, a następnie zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sitko otrzymując pastę z groszku.
Na maśle przez 2 minuty smaż cebulę, imbir i czosnek. Dolej wywar, dodaj pastę groszkową i gotuj wszystko przez ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem, zapraw śmietanką po czym ponownie przetrzyj przez sitko. Ubij mleko aż powstanie piana.Zupę podawaj w małych filiżankach posypaną startą czekoladą, a na wierzch wyłóż piankę z mleka.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki