Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki Sachanaki
Krewetki Sachanaki - składniki:
Krewetki Sachanaki - sposób przygotowania:
Cebule i paprykę pokrój w paski i podsmaż na oliwie. Dodaj marchewkę pokrojoną w cienkie krążki, drobno posiekany czosnek oraz pomidory wraz z sokiem. Po zagotowaniu dodaj krewetki i ouzo. Przypraw do smaku i duś do miękkości.
Posyp posiekaną natką pietruszki, rozdrobnionym serem feta i zapiecz na rumiany kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Podawaj gorące.
- 16 szt. całych
- surowych krewetek 16/20
- 200 g pomidorów krojonych bez skóry (świeżych lub z puszki
- zachowaj sok)
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 50 g sera feta Kolios
- 1/4 świeżej papryki żółtej
- 1/4 świeżej papryki zielonej
- natka pietruszki
- 20 ml ouzo
- sól
- pieprz
- świeże oregano (lub suszone)
- oliwa z oliwek pomace
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki