Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny

Autor
A A A
  • Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny - składniki:
Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny - sposób przygotowania: Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę i utrwal cukrem pudrem. Dwie sufleciarki wysmaruj masłem i wysyp cukrem. Czekoladę połam, rozpuść, wymieszaj z żółtkami, do masy delikatnie wmieszaj pianę. Przełóż do dokładnie wyścielonych cukrem sufleciarek, wciśnij w to kawałki sera i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185 st. C na 15 minut. Konfiturę różaną podaj obok na łyżeczce lub delikatnie wsuń pod wierzch sufletu.