Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny
Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny - składniki:
Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny - sposób przygotowania:
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę i utrwal cukrem pudrem. Dwie sufleciarki wysmaruj masłem i wysyp cukrem. Czekoladę połam, rozpuść, wymieszaj z żółtkami, do masy delikatnie wmieszaj pianę.
Przełóż do dokładnie wyścielonych cukrem sufleciarek, wciśnij w to kawałki sera i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185 st. C na 15 minut. Konfiturę różaną podaj obok na łyżeczce lub delikatnie wsuń pod wierzch sufletu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki