Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mazowiecka zupa z fasoli i szczawiu
Mazowiecka zupa z fasoli i szczawiu - składniki:
Mazowiecka zupa z fasoli i szczawiu - sposób przygotowania:
Fasolę namocz w zimnym bulionie (nie dłużej jak 3-4 godziny), po czym ugotuj do miękkości i dokładnie zmiksuj. Umyty i pokrojony szczaw uduś na maśle i dodaj do przetartej fasoli. Całość zagotuj, dodaj śmietanę, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Podawaj z grzankami z pszennej bułki i posyp grubo pokrojonym szczypiorkiem.
Rada: świeży szczaw możesz zastąpić krojonym, konserwowym (nie mielonym).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki