Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marynowane plastry sandacza z pomarańczami, jabłkiem i z sosem z rukoli
Marynowane plastry sandacza z pomarańczami, jabłkiem i z sosem z rukoli - składniki:
Marynowane plastry sandacza z pomarańczami, jabłkiem i z sosem z rukoli - sposób przygotowania:
Pomarańcze, grejpfrut i jabłko pokrój na cząstki, a z resztek cytrusów wyciśnij sok. Sandacza pokrój w cienkie plastry i osusz. Następnie polej sokiem z owoców, obłóż cebulą pokrojoną w piórka (kilka plastrów cebuli odłóż), posyp grubo mielonym czarnym pieprzem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Cząstki owoców dopraw częścią oliwy i odrobiną miodu, dodaj kilka plastrów czerwonej cebuli. Musztardę, miód oraz sok z cytryny wymieszaj, a następnie zmiksuj z pozostałą oliwą, dodaj posiekaną rukolę. Plastry marynowanego sandacza podawaj na sałatce z cytrusów i jabłka, skrop sosem z rukoli.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki