Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, porem i ogórkiem

Autor
A A A
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, porem i ogórkiem

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (16 głosów)

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, porem i ogórkiem - składniki:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, porem i ogórkiem - sposób przygotowania: Jajka obierz ze skorupek, posiekaj albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj łyżeczkę miękkiego masła i ugnieć widelcem. Ogórek obierz i i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, włóż na sitko i odciśnij sok. Szczypiorek i por drobno pokrój. Do masy jajecznej dodaj majonez, ogórek, szczypior oraz por, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Podawaj na bagietce: pszennej lub razowej. Kanapki udekoruj kaparami.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!