Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Owoce morza w melonie

Autor
A A A
  • Owoce morza w melonie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Owoce morza w melonie - składniki:
Owoce morza w melonie - sposób przygotowania: Na niewielkiej ilości oliwy obsmaż krewetki i małże, dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku i zgaś białym winem. Przygotuj dressing, mieszając wszystkie jego składniki. Usuń miąższ z melona, pozostawiając ścianki grubości około 2 cm. Miąższ bez pestek posiekaj na kawałki, wymieszaj z gotowymi krewetkami, małżami i dressingiem. Wypełnij nadzieniem połówkę melona, udekoruj gałązkami szczypiorku i pokruszonym serem Manouri. Uwaga! Jeśli w przepisie nie jest podane inaczej, krewetki są świeże, nie mrożone. Jeśli masz tylko mrożone, to najpierw je rozmroź