Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową

Autor
A A A
  • Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową - składniki:
Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową - sposób przygotowania: Posiekaj cebulę i czosnek, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj mięso, dopraw solą oraz pieprzem i smaż, mieszając, około 10 minut. Przełóż do garnka, dodaj pomidory z puszki i obgotowaną we wrzątku fasolkę (albo odsączoną, jeśli jest ze słoiczka). Dopraw oregano, chili, solą i pieprzem. Mieszając, duś 8-10 minut. W dużej ilości osolonego wrzątku ugotuj makaron al dente. Odsącz i podawaj z gorącym sosem.

Informacje o Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową

  • Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie!

    Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie!

    . Autor: Agnieszka Kręglicka Dobra propozycja na obiad dla całej rodziny. Sos możemy też podać z ryżem. Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową 300 g mięsa mielonego 150 g fasolki szparagowej 1 opakowanie przecieru pomidorowego (w kartoniku) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól

  • 9 razy mięso mielone

    9 razy mięso mielone

    możesz także przełożyć płaty lasagne. Sos mięsny z pomidorami i fasolką szparagową 300 g mięsa mielonego 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej (lub 1/2 słoiczka konserwowej) 1 opakowanie przecieru pomidorowego (w kartoniku) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz chilli