Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z aromatycznym farszem z kurczaka

Autor
A A A
  • Pierogi z aromatycznym farszem z kurczaka

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pierogi z aromatycznym farszem z kurczaka - składniki:
Pierogi z aromatycznym farszem z kurczaka - sposób przygotowania: Ciasto podstawowe: Przesiej mąkę na stolnicy, zrób kopczyk, wsyp odrobinę soli i stopniowo wlewając wodę, wyrabiaj ciasto. Gdy jest gładkie i elastyczne, rozwałkuj (na 2-3 mm), podsypując na stolnicy mąkę. Wytnij szklanką kółka albo pokrój na kwadraty. Ciasto na pierogi zaparzane: Przesiej mąkę na stolnicy, zrób kopczyk, wsyp szczyptę soli i stopniowo wlewając gorącą wodę, wyrabiaj ciasto (początkowo użyj łyżki, ponieważ wyrabiana masa jest bardzo gorąca). Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, rozwałkuj (na 2-3 mm), podsypując na stolnicy mąkę. Wytnij szklanką kółka albo pokrój na kwadraty. Farsz: Mięso zmiel w maszynce razem z marchewką i pietruszką. Do masy mięsnej wbij jajko, dodaj posiekaną kolendrę, dopraw curry, imbirem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Bardzo starannie wymieszaj. Nakładaj na kółka wycięte z ciasta pierogowego. Gotuj w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia na wierzch.
4 sposoby na zawijanie pierogów