Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami
Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami - składniki:
Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami - sposób przygotowania:
Filety z soli ułóż na plastikowej folii i delikatnie je rozbij. Posmaruj winegretem z bazylią i dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Następnie ułóż wzdłuż suszone pomidory i kapary, zawiń w folię, wiążąc na końcach roladkę.
Ugotuj roladki w piecu konwekcyjnym w temp. 100 st. C przez 7 minut lub ugotuj w wodzie bez przypraw, wkładając roladki do garnka i zalewając je wrzącą wodą. Doprowadź do wrzenia, wyłącz i pozostaw roladki w wodzie do wystudzenia.
- 400 g filetów z soli
- 150 g suszonych pomidorów
- 20 g kaparów
- 10 g świeżej bazylii
- 20 ml winegretu
- sól morska
- czarny pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki