Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Parowane pierożki z kozim serem

Autor
A A A
  • Parowane pierożki z kozim serem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Parowane pierożki z kozim serem - składniki:
Parowane pierożki z kozim serem - sposób przygotowania: Z ciasta wytnij paski (4 cm x 10 cm), posmaruj klarowanym masłem, ułóż na nich kawałki koziego sera i zawiń w trójkąty tak, aby ser nie wyciekał podczas gotowania na parze. Pierożki gotuj na parze, na średniej mocy ok. 7 minut. Cebule pokrój w piórka. Rozgrzej olej i masło, wrzuć cebulę i smaż, aż się zeszkli. Wsyp cukier, dokładnie wymieszaj, wlej ocet balsamiczny i połowę wina. Gotuj do całkowitego zredukowania wina. Zmniejsz ogień i powoli smaż podlewając pozostałym winem, aż do skarmelizowania się cukru i całkowitego zredukowania płynów. Dopraw solą i pieprzem. Konfiturę z cebuli połóż pod pierożki i podaj razem z figą.