Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mus z awokado i bazylii
Mus z awokado i bazylii - składniki:
Mus z awokado i bazylii - sposób przygotowania:
Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ rozgnieć widelcem, dodaj sok z cytryny do smaku, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, drobno pokrojoną papryczkę chilli i czerwoną cebulę oraz posiekaną bazylię, dopraw solą i pieprzem.
Pomidorki cherry pokrój w plasterki, jajeczka przepiórcze ugotuj, obierz i przekrój na pół. Całość dekoracyjnie ułóż na talerzu. Udekoruj kiełkami lucerny.
- 1 awokado
- sok z 1/2 cytryny
- 1/2 pęczka bazylii
- papryczka chilli
- 1 ząbek czosnku
- 3 jajeczka przepiórcze
- 5 pomidorków cherry
- kiełki lucerny
- 1 czerwona cebula
- oliwa z oliwek
Informacje o Mus z awokado i bazylii
-
Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie
Alternatywa dla meksykańskiego guacamole - delikatny mus z awokado z cebulką, pomidorkami cherry i aromatyczną bazylią. Podawaj go z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi, jako dodatek do grzanek lub blinów. Mus z awokado i bazylii Składniki: 1 awokado sok z 1/2 cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki