Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mus z awokado i bazylii

Autor
A A A
  • Mus z awokado i bazylii

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Mus z awokado i bazylii - składniki:
Mus z awokado i bazylii - sposób przygotowania: Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ rozgnieć widelcem, dodaj sok z cytryny do smaku, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, drobno pokrojoną papryczkę chilli i czerwoną cebulę oraz posiekaną bazylię, dopraw solą i pieprzem. Pomidorki cherry pokrój w plasterki, jajeczka przepiórcze ugotuj, obierz i przekrój na pół. Całość dekoracyjnie ułóż na talerzu. Udekoruj kiełkami lucerny.

Informacje o Mus z awokado i bazylii

  • Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie

    Alternatywa dla meksykańskiego guacamole - delikatny mus z awokado z cebulką,  pomidorkami cherry i aromatyczną bazylią. Podawaj go z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi, jako dodatek do grzanek lub blinów. Mus z awokado i bazylii Składniki: 1 awokado sok z 1/2 cytryny