Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii
Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii - składniki:
Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii - sposób przygotowania:
Paprykę natrzyj oliwą i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, aby się opiekła i łatwo dało się ściągnąć z niej skórę. Upieczoną, obraną ze skóry paprykę oczyść z pestek, zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Żelatynę namocz, połącz z masą z papryki . Ubij śmietanę i delikatnie połącz z papryką.
Masę rozlej do foremek i wstaw do lodówki, aż stężeje. Na rozgrzanym maśle przesmaż drobno posiekaną szalotkę. Dodaj soczewicę, zalej wodą do poziomu 1 i 1/2 cm nad soczewicę i ugotuj. Bazylię zmiksuj z 2 ząbkami czosnku, oliwą z oliwek i orzeszkami piniowymi. Całość ułóż dekoracyjnie na talerzu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki