Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii

Autor
A A A
  • Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii - składniki:
Mus z czerwonej papryki podany z gotowaną czarną soczewicą i dressingiem z bazylii - sposób przygotowania: Paprykę natrzyj oliwą i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, aby się opiekła i łatwo dało się ściągnąć z niej skórę. Upieczoną, obraną ze skóry paprykę oczyść z pestek, zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Żelatynę namocz, połącz z masą z papryki . Ubij śmietanę i delikatnie połącz z papryką. Masę rozlej do foremek i wstaw do lodówki, aż stężeje. Na rozgrzanym maśle przesmaż drobno posiekaną szalotkę. Dodaj soczewicę, zalej wodą do poziomu 1 i 1/2 cm nad soczewicę i ugotuj. Bazylię zmiksuj z 2 ząbkami czosnku, oliwą z oliwek i orzeszkami piniowymi. Całość ułóż dekoracyjnie na talerzu.