Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tofu marynowane w sosie sojowym i imbirze podane

Autor
A A A
  • Tofu marynowane w sosie sojowym i imbirze podane

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Tofu marynowane w sosie sojowym i imbirze podane - składniki:
Tofu marynowane w sosie sojowym i imbirze podane - sposób przygotowania: Przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy, sos teryaki, olej sezamowy i imbiru. Włóż tofu do marynaty i zostaw na pół godziny. Po wyjęciu z zalewy osusz tofu ręcznikiem papierowym, obtocz w roztrzepanym jajku i sezamie. Usmaż na oleju na wolnym ogniu. Mango obierz ze skórki i pokrój w małą kosteczkę, posiekaj chilli i kolendrę, dodaj syrop klonowy. Składniki połącz ze sobą i doprawi do smaku solą i pieprzem. Podawaj tofu z sałatką z mango.