Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szynka jak za dawnych lat

Autor
A A A
  • Szynka jak za dawnych lat

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Szynka jak za dawnych lat - składniki:
Szynka jak za dawnych lat - sposób przygotowania: Mięso obwiązujemy specjalnym sznurkiem. Z pozostałych składników tworzymy zaprawę - przyprawy wkładamy do wody (około 2 l.). Jeśli kawałek szynki jest duży, musimy zwiększyć ilość wody, żeby przykryła mięso - tym samym dodajemy więcej przypraw. Mięso gotujemy bardzo krótko - dosłownie kilkanaście minut. Pozostawiamy w wodzie do wystudzenia, po kilku godzinach znów doprowadzamy do wrzenia. Ze świeżym chlebkiem i masłem smakuje czarująco!

Informacje o Szynka jak za dawnych lat

  • Co na wielkanocny stół? Święta z pomysłem i smakiem!

    Co na wielkanocny stół? Święta z pomysłem i smakiem!

    najsmaczniejszych odpowiedników. W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów specjalną ofertę na Wielkanoc przygotowała firma Gzella. - Na te wyjątkowe i pełne radości święta postanowiliśmy zaoferować doskonałą Szynkę od Dawien Dawna Mini, stworzoną z dbałością o jej soczystość i głęboki aromat, dzięki czemu jej smak

  • Smaczne i zdrowe święta bez glutenu? Podpowiadamy, jak się do nich przygotować

    Smaczne i zdrowe święta bez glutenu? Podpowiadamy, jak się do nich przygotować

    właśnie dzięki wyeliminowaniu z nich glutenu i jednocześnie wzbogacenia składu wędlin o inne wartościowe składniki. Takie produkty, jak np. wysokomięsna Szynka Od Dawien Dawna mini firmy Gzella, to nie tylko gwarancja wyrobów wysokiej jakości. Kiełbasa Biała Surowa z dodatkiem aromatycznej mieszanki