Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ziołowy pasztet jajeczny

Autor
A A A
  • Ziołowy pasztet jajeczny

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Ziołowy pasztet jajeczny - składniki:
Ziołowy pasztet jajeczny - sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła i podsmażaj na niej cebulę wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Posól grzyby i smaż je do momentu wyparowania całej wody. Umieść w blenderze obrane ze skorupek jajka, zioła, śmietanę, dodaj zawartość patelni (pieczarki powinny lekko ostygnąć). Zmiksuj całość tak, aby powstały drobne cząsteczki. Masę posól, popieprz i dokładnie wymieszaj z bułką tartą i surowymi jajkami. Masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę i piecz ok. 50 min. w temp. 190 st. C. (aż patyczek włożony w masę będzie suchy).

Informacje o Ziołowy pasztet jajeczny

  • Wielkanocny pasztet na trzy sposoby

    Wielkanocny pasztet na trzy sposoby

    krewny faszerowanych jajek. Pasztet ten składa się z ugotowanych na twardo jajek, pieczarek i mnóstwa ziół, po które tak chętnie sięgamy z początkiem wiosny. Świetnie smakuje z klasycznym wielkanocnym zielonym sosem, bo zieleni na talerzu nigdy za wiele!   MOCNO ZIOŁOWY PASZTET JAJECZNY (na