Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deklas bezowy z kremem gruszkowym

Autor
A A A
  • Deklas bezowy z kremem gruszkowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Deklas bezowy z kremem gruszkowym - składniki:
Deklas bezowy z kremem gruszkowym - sposób przygotowania: Gruszki odsącz z zalewy i pokrój na niewielkie kawałki. Żółtka z cukrem utrzyj na puszystą masę. Mikserem ubij serek mascarpone (dzięki temu go napowietrzysz), a następnie stopniowo dodaj ubite żółtka z cukrem. Ubij śmietanę i dodaj ją wraz z gruszkami do masy serowej, wymieszaj i wstaw do lodówki na czas przygotowania spodów bezowych. Przygotuj bezy: ubij białka z cukrem kryształem na sztywną pianę. Dodaj przesiane i zmieszane razem cukier puder z mąką migdałową. Masę bezową rozłóż na pergaminie (lub przy użyciu szprycy z końcówką o średnicy 13 mm wyciśnij) dwa krążki o średnicy 18 cm każdy. Wstaw do pieca rozgrzanego do 150 st. C i piecz przez około 25 minut. Wyjmij z pieca i ostudź. Spody bezowe przełóż przygotowanym wcześniej kremem z serka mascarpone.

Informacje o Deklas bezowy z kremem gruszkowym

  • Gruszki na słodko i słono

    Gruszki na słodko i słono

    w temperaturze pokojowej, np. z lodami waniliowymi. Autor: Zuzanna Wiciejowska Jeśli szukasz trudniejszych do wykonania dań, wypróbuj nasz przepis na ten bezowy deser. Pamiętaj, żeby blaty bezowe przekładać kremem na krótko przed podaniem, aby nie stały się zbyt miękkie. Deklas bezowy z kremem