Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marmurkowe jajka wielkanocne

Autor
A A A
  • Marmurkowe jajka wielkanocne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Marmurkowe jajka wielkanocne - składniki:
Marmurkowe jajka wielkanocne - sposób przygotowania: Na dnie garnka ułóż łupiny cebuli, a na nich jajka (jajka muszą mieć temperaturę pokojową), dodaj przyprawy. Zalej wodą i gotuj na twardo przez 5 min. Jajka wyjmij z wody, obtłucz skorupki i włóż z powrotem do garnka. Trzymaj je w płynie ok. 8 godzin. Jajka obierz i podawaj z dodatkami. Rada: zamiast łupin z cebuli możesz użyć naparu z herbaty.
Jajka faszerowane guacamole

Informacje o Marmurkowe jajka wielkanocne

  • Smacznego jajka!

    Smacznego jajka!

    ? źródło: Okazje.info Jajka ugotowane na twardo, ale w nieco innym stylu. Dzięki moczeniu w wywarze z łupin cebuli, jajka uzyskają dekoracyjny, marmurowy wzorek. Zobacz, jak przygotować marmurkowe jajka wielkanocne Składniki: 1 opakowanie pumpernikla* 3 jajka ugotowane na twardo 1 słoiczek

  • Wielkanocne symbole

    Wielkanocne symbole

    Jajko to symbol nowego życia, początku, zmartwychwstania i odrodzenia. Do wielkanocnych koszyków pisanki i kraszanki trafiły najprawdopodobniej wprost ze słowiańskich wierzeń. Dziś większość z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy bez dzielenia się z bliskimi jajkiem ze święconki. Marmurkowe jajka