Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mazurek andrutowy z orzechami

Autor
A A A
  • Mazurek andrutowy z orzechami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Mazurek andrutowy z orzechami - składniki:
  • 1 opakowanie suchych wafli (prostokątnych lub kwadratowych)
  • 1 puszka (ok. 400 g) masy krówkowej
  • 200 g orzechów włoskich
Mazurek andrutowy z orzechami - sposób przygotowania: Odłóż około 20 połówek orzechów, resztę posiekaj. Posmaruj masą wafel, posyp posiekanymi orzechami, przykryj drugim waflem i lekko dociśnij (posmaruj tyle wafli, na ile masz ochotę i na ile starczy ci masy krówkowej). Zakończ masą, na której ułóż dekoracyjnie połówki orzechów.