Pasta jajeczna
- 4 jajka
- 6 plasterków boczku wędzonego
- 1 łodyga selera naciowego
- 1-2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
- ciemne pieczywo
- liście sałaty
Informacje o Pasta jajeczna
-
Pasta jajeczna czy pasta rybna? Wybierz swoją ulubioną [PRZEPISY]
Pasta jajeczna lub rybna to smaczny sposób na to, żeby kanapka nie była nudna. Która smaczniejsza? Trudno się zdecydować... Pasta jajeczna to dla wielu smak doskonale znany z dzieciństwa - w moim przypadku posiekane jajko było mieszane z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Dodatek rzodkiewki
-
Makrela od Graal - idealna propozycja na Wielkanoc
prezentowało się jeszcze lepiej - udekoruj je roszponką, pomidorami lub koperkiem. Makrela doskonale komponuje się także z twarożkiem. Wystarczy wymieszać ją z białym serem, aby uzyskać pyszną i zdrową wielkanocną pastę na kanapki. Świąteczne śniadanie urozmaici także pasta jajeczna
-
Drugie śniadanie - co włożyć dziecku do plecaka?
pszennego, sięgnijmy po pełnoziarnisty chleb z pestkami dyni czy słonecznika. Jako dodatki możemy użyć np. pasty jajecznej z awokado, chudego twarożku, czy mozzarelli, które między innymi dostarczą porządnej porcji białka. Dobrze również, by między kromki włożyć dobrej jakości wędliny np. polędwicę z
-
Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu
składników odżywczych to ten świeżo utarty. Dodaje potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości. Najczęściej jemy go podczas wielkanocnego śniadania w towarzystwie jajek i kiełbasy. Doskonale sprawdzi się także w kanapkowej paście jajecznej, przygotowanej z dodatkiem majonezu i miodu. Kanapki opieczmy
-
Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu
jadłospisu, to chrzan. Idealny, aromatyczny i pełen składników odżywczych to ten świeżo utarty. Dodaje potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości. Najczęściej jemy go podczas wielkanocnego śniadania w towarzystwie jajek i kiełbasy. Doskonale sprawdzi się także w kanapkowej paście jajecznej
-
Recykling świątecznych pisanek!
;Żyj smacznie i zdrowo". Co istotne, jajka ugotowane na twardo można przechowywać w lodówce nawet przez kilka dni, dlatego nadają się również do przygotowania innych dań, już po Wielkiej Nocy. Niewykorzystane pisanki dobrze sprawdzą się w paście jajecznej do kanapek, czy
-
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów
Jeśli posiadasz nadmiar ugotowanych jajek, masz kilka pysznych opcji na to, jak je wykorzystać. Po pierwsze - pasta jajeczna, jak w poniższym przepisie. Do jej przygotowania możesz wykorzystać również: warzywa (np. takie, które - leżąc w lodówce - straciły nieco jędrność, jak papryka czy rzodkiewka
-
Co zrobić z resztek po Wielkanocy?
Pasta jajeczna to doskonały sposób na pozbycie się jajek na twardo. Możesz do niej wrzucić także inne poświąteczne resztki: rzodkiewki, szczypiorek, rzeżuchę, chrzan czy pokrojoną w kostkę wędlinę. Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki