Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta jajeczna

Autor
A A A
  • Pasta jajeczna

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Pasta jajeczna - składniki:
Pasta jajeczna - sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo. Boczek wysmaż na chrupko na patelni i przełóż na ręcznik papierowy. Łodygę selera naciowego umyj, osusz i drobniutko posiekaj. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekany seler naciowy i pokrojony w drobną kostkę boczek. Dopraw solą i pieprzem (ostrożnie z solą, bo boczek jest dość słony), dodaj musztardę, majonez i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ciemnym pieczywem i listkami sałaty.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!

Informacje o Pasta jajeczna

  • Pasta jajeczna czy pasta rybna? Wybierz swoją ulubioną [PRZEPISY]

    <strong>Pasta</strong> <strong>jajeczna</strong> czy pasta rybna? Wybierz swoją ulubioną [PRZEPISY]

    Pasta jajeczna lub rybna to smaczny sposób na to, żeby kanapka nie była nudna. Która smaczniejsza? Trudno się zdecydować... Pasta jajeczna to dla wielu smak doskonale znany z dzieciństwa - w moim przypadku posiekane jajko było mieszane z majonezem, szczypiorkiem i przyprawami. Dodatek rzodkiewki

  • Makrela od Graal - idealna propozycja na Wielkanoc

    Makrela od Graal - idealna propozycja na Wielkanoc

    prezentowało się jeszcze lepiej - udekoruj je roszponką, pomidorami lub koperkiem. Makrela doskonale komponuje się także z twarożkiem. Wystarczy wymieszać ją z białym serem, aby uzyskać pyszną i zdrową wielkanocną pastę na kanapki. Świąteczne śniadanie urozmaici także pasta jajeczna

  • Drugie śniadanie - co włożyć dziecku do plecaka?

    Drugie śniadanie - co włożyć dziecku do plecaka?

    pszennego, sięgnijmy po pełnoziarnisty chleb z pestkami dyni czy słonecznika. Jako dodatki możemy użyć np. pasty jajecznej z awokado, chudego twarożku, czy mozzarelli, które między innymi dostarczą porządnej porcji białka. Dobrze również, by między kromki włożyć dobrej jakości wędliny np. polędwicę z

  • Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

    Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

    składników odżywczych to ten świeżo utarty. Dodaje potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości. Najczęściej jemy go podczas wielkanocnego śniadania w towarzystwie jajek i kiełbasy. Doskonale sprawdzi się także w kanapkowej paście jajecznej, przygotowanej z dodatkiem majonezu i miodu. Kanapki opieczmy

  • Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

    Kanapkowy zawrót głowy na wielkanocnym śniadaniu

    jadłospisu, to chrzan. Idealny, aromatyczny i pełen składników odżywczych to ten świeżo utarty. Dodaje potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości. Najczęściej jemy go podczas wielkanocnego śniadania w towarzystwie jajek  i kiełbasy. Doskonale sprawdzi się także w kanapkowej paście jajecznej

  • Recykling świątecznych pisanek!

    Recykling świątecznych pisanek!

    ;Żyj smacznie i zdrowo". Co istotne, jajka ugotowane na twardo można przechowywać w lodówce nawet przez kilka dni, dlatego nadają się również do przygotowania innych dań, już po Wielkiej Nocy. Niewykorzystane pisanki dobrze sprawdzą się w paście jajecznej do kanapek, czy

  • Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 5 prostych przepisów

    Jeśli posiadasz nadmiar ugotowanych jajek, masz kilka pysznych opcji na to, jak je wykorzystać. Po pierwsze - pasta jajeczna, jak w poniższym przepisie. Do jej przygotowania możesz wykorzystać również: warzywa (np. takie, które - leżąc w lodówce - straciły nieco jędrność, jak papryka czy rzodkiewka

  • Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    Co zrobić z resztek po Wielkanocy?

    Pasta jajeczna to doskonały sposób na pozbycie się jajek na twardo. Możesz do niej wrzucić także inne poświąteczne resztki: rzodkiewki, szczypiorek, rzeżuchę, chrzan czy pokrojoną w kostkę wędlinę. Kanapka z pastą jajeczną i rzodkiewkami 8 kromek chleba żytniego na zakwasie Pasta: 4 jajka 4