Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym

Autor
A A A
  • Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym - składniki:
Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym - sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 st. C. Miękkie masło, cukier puder i skórkę z cytryny przełóż do dużej miski i ubij mikserem na puszystą masę. Do masy dodaj mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia niewielkie ciasteczka (o średnicy około 3 cm). Piecz 12-14 minut na złotobrązowy kolor. Wszystkie składniki kremu ubij na puszystą masę. Smaruj nim ciasteczka i sklejaj je po dwa.

Informacje o Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym

  • Desery z kremem

    Desery z kremem

    świetnie przełamuje słodycz kruchych ciasteczek. Zamiast cytryny, do ciasteczek i kremu możesz dodać również sok i skórkę z innych cytrusów, np. limonki, pomarańczy czy mandarynki. Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym Składniki: 175 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1/4