Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muszle z nadzieniem z łososia

Autor
A A A
  • Muszle z nadzieniem z łososia

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Muszle z nadzieniem z łososia - składniki:
Muszle z nadzieniem z łososia - sposób przygotowania: Szafran zaparz podgrzanym winem, wymieszaj z masłem. Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotuj kilka minut. Ugotuj muszle al dente w posolonym wrzątku, zahartuj zimna wodą i dokładnie odcedź. Każdą napełnij nadzieniem z łososia. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlej sos pomidorowy. Ułóż muszle z nadzieniem, posyp parmezanem i zapiekaj w temperaturze 220 st. C do czasu, aż cały ser się rozpuści.