Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielone wstążki z indykiem

Autor
A A A
  • Zielone wstążki z indykiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zielone wstążki z indykiem - składniki:
  • 300 g zielonego makaronu wstążki
  • 300 g piersi indyka
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 fenkuł
  • 1 obrana pomarańcza
  • 1 łyżka orzeszków piniowych (lub innych)
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
Zielone wstążki z indykiem - sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente w dużej ilości posolonego wrzątku. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki i posól. W czasie, gdy makaron się gotuje, rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso (5 minut). Dodaj oczyszczony fenkuł i duś, aż stanie się miękki (ewentualnie dodaj nieco soli). Fenkuł wyjmij, lekko przestudź, przekrój na pół, a potem wzdłuż na kilka kawałków. Pomarańczę pokrój w kostkę. Odcedzony makaron wymieszaj delikatnie z podsmażonym mięsem indyka, fenkułem i kawałkami pomarańczy. Posyp orzeszkami piniowymi i koperkiem.

Informacje o Zielone wstążki z indykiem

  • Indyk - nie tylko na obiad [7 pomysłów]

    Indyk - nie tylko na obiad [7 pomysłów]

    talerzu, z powodzeniem możesz zastąpić go makaronem bez barwnika. Zielone wstążki z indykiem 300 g zielonego makaronu wstążki 300 g piersi indyka 1 łyżka oliwy 1 fenkuł 1 obrana pomarańcza 1 łyżka orzeszków piniowych (lub innych) 2 łyżki posiekanego koperku sól Ugotuj makaron al dente w dużej