Chleb razowy na zakwasie
- Zakwas: 1/2 szklanki m±ki żytniej razowej
- 100 ml letniej wody
- Chleb (proporcje na formę keksow±): zakwas
- 350 g m±ki żytniej razowej
- 400 g maki pszennej
- łyzka soli
- 600 ml letniej wody (je¶li chleb będzie bez dodatków wystarczy 500 ml)
- dowolne dodatki - siemie lniane z pestkami słonecznika i dyni
- olej i otręby do wysypania foremki
Informacje o Chleb razowy na zakwasie
-
Menu dnia
chleb razowy na zakwasie Pomysł na pożywne ¶niadanie lub kolację. Jajka zapiekane z pomidorkami i szpinakiem Składniki na 4 porcje: 8 jajek 2 gar¶ci listków młodego szpinaku, umytych i osuszonych 250 g pomidorków koktajlowych lub cherry, umytych, pokrojonych na ćwiartki lub połówki 4 łyżki masła sól
-
Chleb razowy: sprawdzone przepisy
Chleb razowy - warto wiedzieć M±ka razowa, z której wypieka się chleb razowy, powstaje przez jednorazowe, grube zmielenie ziarna. Tradycyjnie chleb razowy przygotowuje się z m±ki żytniej na zakwasie, bez drożdży. Chleb razowy zawiera znacznie więcej błonnika oraz składników mineralnych, niż
-
Wielkanocne symbole
. Umieszczony w ¶więconce ma zapewnić domownikom dobrobyt i pomy¶lno¶ć. Chleb razowy na zakwasie Zakwas: 1/2 szklanki m±ki żytniej razowej 100 ml letniej wody Chleb (proporcje na formę keksow±): zakwas 350 g m±ki żytniej razowej 400 g maki pszennej łyżka soli 600 ml letniej wody (je¶li chleb będzie
-
Po co kupujesz, skoro możesz to zrobić sam? [12 produktów]
którego¶ z naszych przepisów. Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami Chleb pszenny graham na zakwasie Chleb razowy na zakwasie Domowy chleb z mieszank± nasion Słoik masła orzechowego kosztuje około 10 zł. Zrobione samodzielnie jest tańsze i nie zawiera zbędnych składników
-
Przysmaki z wiejskiego stołu - zrób to sam!
chleb pieprzowy . Chleb razowy na zakwasie Zakwas: 1/2 szklanki m±ki żytniej razowej 100 ml letniej wody Chleb (proporcje na formę keksow±): zakwas 350 g m±ki żytniej razowej 400 g maki pszennej łyzka soli 600 ml letniej wody (je¶li chleb będzie bez dodatków wystarczy 500 ml) dowolne dodatki
-
Smaczne dania na płaski brzuch
Taki domowy chleb jest może pracochłonny, za to dokładnie wiemy, co zawiera. Doskonałym dodatkiem do niego będzie siemię lniane, bogate w witaminy i minerały oraz wspomagaj±ce pracę układu pokarmowego. Chleb razowy na zakwasie Zakwas: 1/2 szklanki m±ki żytniej razowej 100 ml letniej wody
-
Domowa piekarnia
Przygotowanie zakwasu na chleb nie jest wcale tak trudne, jak się wydaje, a efekty mog± zaskoczyć. Poza tym chleb możesz za każdym razem urozmaicać dowolnymi dodatkami, np. cebul±, ziołami, nasionami, itp. Chleb razowy na zakwasie Zakwas: 1/2 szklanki m±ki żytniej razowej 100 ml letniej wody
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka ¶ledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki