Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bulion drobiowy z kurczakiem

Autor
A A A
  • Bulion drobiowy z kurczakiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Bulion drobiowy z kurczakiem - składniki:
Bulion drobiowy z kurczakiem - sposób przygotowania: (4 porcje) Przygotuj kurczaka: do gorącego bulionu włóż udka kurczaka i gotuj je na wolnym ogniu do miękkości. Mięso wyjmij i pokrój w kostkę nie mniejszą, niż o boku 1 cm. Przygotuj warzywa: marchew, korzeń selera i łodygi po umyciu i obraniu pokrój w paseczki, po czym gotuj przez 2 minuty w bulionie, w którym gotował się kurczak. Pod koniec gotowania dodaj zacierki i gotuj także nie dłużej niż 2 minuty. Przygotuj dodatki: plastry boczku wysusz w piecu rozgrzanym do 60 st. C lub bezpośrednio na rozgrzanej patelni teflonowej. Chrzan odciśnij z octu i delikatnie wymieszaj z ubitą śmietaną. Do miseczki wlej bulion z warzywami i zacierkami, na warzywach ustaw kostki ugotowanego kurczaka, na mięso nałóż bitą śmietanę z chrzanem, a na wierzch - czips z boczku. Udekoruj gałązkami koperku.