Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka kalifornijska z kapustą
Sałatka kalifornijska z kapustą - składniki:
Sałatka kalifornijska z kapustą - sposób przygotowania:
Przygotuj warzywa: jabłka umyj i wydrąż gniazda nasienne (nie obieraj ze skórki), a następnie pokrój w cienkie plastry, a potem w cienkie paseczki. Winogrona przekrój wzdłuż i usuń pestki. Poszatkuj kapustę. Pomarańcze obierz i pokrój w cienkie cząstki. Bardzo grupo pokrój szczypiorek.
Przygotuj sos winegret z oleju, soku z cytryny, soli i pieprzu.
Warzywa wymieszaj z sosem i ułóż na środku talerza. Posyp ziarnami słonecznika.
- 2 jabłka
- 1 pomarańcza
- 120 g winogron ciemnych i jasnych
- 120 g młodej kapusty
- 40 g ziaren słonecznika
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 4 łyżeczki oleju słonecznikowego
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- świeżo mielony biały pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki