Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffiny motylkowe z kremem z marakui

Autor
A A A
  • Muffiny motylkowe z kremem z marakui

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Muffiny motylkowe z kremem z marakui - składniki:
Muffiny motylkowe z kremem z marakui - sposób przygotowania: (6 sztuk) Owoce marakui przetnij, wydrąż miąższ i przetrzyj go na sicie, by usunąć pestki. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj jajka, a następnie mąkę i sok z owoców marakui. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać. Formę na sześć muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 20 minut. Wyjmij z pieca i ostudź. Odkrój wierzch z muffinów, przekrój go na pół, zachowaj. Przygotuj krem: Za pomocą miksera ubij ser z cukrem i dodaj miąższ z pozostałych 3 owoców, tym razem nie usuwaj pestek. Łyżeczką nakładaj krem na babeczkę, z dwóch połówek odkrojonych wierzchów ciasteczka uformuj skrzydełka.