Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffiny motylkowe z kremem z marakui
Muffiny motylkowe z kremem z marakui - składniki:
Muffiny motylkowe z kremem z marakui - sposób przygotowania:
(6 sztuk) Owoce marakui przetnij, wydrąż miąższ i przetrzyj go na sicie, by usunąć pestki. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj jajka, a następnie mąkę i sok z owoców marakui. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać.
Formę na sześć muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 20 minut. Wyjmij z pieca i ostudź.
Odkrój wierzch z muffinów, przekrój go na pół, zachowaj.
Przygotuj krem: Za pomocą miksera ubij ser z cukrem i dodaj miąższ z pozostałych 3 owoców, tym razem nie usuwaj pestek.
Łyżeczką nakładaj krem na babeczkę, z dwóch połówek odkrojonych wierzchów ciasteczka uformuj skrzydełka.
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 115 g masła
- pół szklanki cukru pudru
- 2 jajka
- 3 owoce marakui
- krem: 3 owoce marakui
- 200 g serka mascarpone (włoski tłusty ser śmietankowy)
- 4 łyżki cukru pudru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki